Mer än 400 olika rädslor.


Det finns en hel del rädslor och fobier som kan plåga oss, men vissa rädslor är så pass vanliga att de flesta människor upplever de då och då (eller mer frekvent). 


Vi föds inte med dessa rädslor, utan de är inlärda och vi snappar upp dem när vi växer upp. Det är vår familj, lärarna och skolkompisarna, sociala medierna, ja hela samhället med sin kultur som visar oss hela tiden vilka krav de ställer på oss.


När dessa krav inte står i rimlig proportion till vem vi är i situationen, kan det bli så att vi kan omedvetet dra felaktiga slutsatser.  

Så kan orsaken att vi blir alldeles svettig och darrig när vi ska presentera årsredovisningen på jobbet härstamma från den gången att hela klassen började skratta när du höll tal och rodnade på mellanstadiet.


Från en klump i magen och handsvett

till det livet som väntar på dig


Det finns 400+ olika rädslor,

men det är en bra start att börja röja undan

dessa 3 vanliga hinder:

prestationsångest

Prestationsångest


Detta skapar inre stress, som resulterar i handsvett, en ökad puls och att man är ofokuserad. Det kan vara skrämmande att uppleva även fysiska besvär.

Med tiden kan det leda till att man undviker utmaningar eller sätter för höga krav på sig själv, och en ond cirkel av ökade prestationskrav uppstår.


Känner du igen det här?

Då är det viktig att veta att det är möjligt att befria sig själv från den hämmande prestationsångesten!


rädsla för att misslyckas

Talångest


Talångest är en stark oro för att tala inför grupp och kan göra att man känner sig nervös, osäker eller överväldigad. Vanliga symptom är skakiga händer, hög puls, torr mun och svårigheter att tänka klart.

Det är viktigt att förstå att talångest inte är medfött utan något man har lärt sig över tid. Rädslan uppstår ofta i situationer där man står i fokus och känner sig granskad, vilket påverkar ens förmåga att kommunicera i viktiga sammanhang.

Du ska veta att det är fullt möjligt att övervinna din rädsla och tala fritt igen.


Känner du igen dig och vill du veta hur du kan neutralisera denna hämmande rädsla?


Boka ett kostnadsfritt informationssamtal!

rädsla för att bli avvisad

Bild: Virginia-marinova på Unsplash

Rädsla för att bli

avvisad


Rädslan för att bli avvisad handlar om en djup oro för att inte bli accepterad och älskad. Detta kan leda till att man undviker nära relationer, blir överdrivet försiktig eller anpassar sig för mycket för att undvika konflikt och kritik. Det händer lätt att man säger JA när man egentligen vill säga NEJ, vilket ofta ledar till att man börja avvisa sig själv. 

Denna rädsla påverkar både din självbild och ditt liv, då du troligtvis undviker att ta risker. Risken är det här kan leda till ensamhet och besvikelse eftersom man inte vågar visa sitt sanna jag eller kliva ur sin komfortzon.

Att hantera denna rädsla är viktigt, då den påverkar både relationer och vardagslivet.


Det är fullt möjligt att övervinna rädslan och återfå kontrollen över ditt liv.


Vill du veta mer? Har du frågar?

Då är du välkommen att boka ett kostnadsfritt informationssamtal!

unsplash