Kraniosakral terapi

röra fötter

KRANIOSAKRAL-TERAPI

 

– vad är det?

 

Kraniosakral terapin är en mycket skonsam och lätt behandlingsform, som har sitt ursprung, liksom kiropraktiken, inom osteopatin. Den är så pass lätt och icke-manipulativ att den även passar mycket sköra människor och de som återhämtar sig från kemoterapi.

Kraniosakral terapin eller KS, utgår ifrån att våra kroppar, vårt medvetande och våra känslor hör ihop, är sammanvävda.

Är du helt frisk kommunicerar dessa delar problemfritt med varandra. De samarbetar och du tänker inte ens på det. Det är när obalans uppstår att du lägger märke på att något ställer till när du upplever smärta, emotionell obalans eller ett annat obehag.

 

Våra kroppar har en fantastisk inneboende intelligens och en stor förmögen till självläkning. Det är så många processer som kroppen klarar av helt själv. Tänk till exempel på sårläkning. Hela tiden är kroppen ute efter att återställa balansen, rent fysiskt men även emotionellt.

Kraniosakral terapi stödjer kroppens självläkningsförmöga.

 

Ibland har ett problem pågått under en längre tid och en del diffusa symptom har uppstått. Då är det terapeutens uppgift att, med kunniga och känsliga händer, ’lyssna’ till det kroppen vill förmedla bl.a. genom subtila rytmer inom kroppens vätskesystem. Dessa kanske talar om att det är något som hindrar nerv- eller organsystemet, din ryggrad eller muskulaturen att uttrycka  Man kan jämföra dessa rörelser med vågorna i havet. Kan vågorna inte uttrycka sig fritt för att det finns hinder (tänk sten, öar) då blir det en annan typ av rörelse just där. På det sättet får terapeuten mycket information om vart ’vågorna’ i din kropp inte kan uttrycka sig som dem borde.

En kraniosakral terapeut har goda kunskaper om kroppens anatomi och detta, kombinerat med skickliga händer och djupt lyssnande, gör det möjligt att närma sig problemets kärna.

 

Målet är alltid att hjälpa kroppen hitta tillbaka till sin självläkande förmåga.

Men det finns också många som använder kraniosakral behandlingen som en förebyggande behandling. En skön sådan!

 

Även om KS har förmågan att hitta tillbaka till ursprungliga trauman, är det ingen ’snabb fix’. Det är omöjligt att veta hur många behandlingar som behövs för att uppnå ditt mål. Ibland går det väldigt snabbt, ibland tar det mer tid att ’skala löken’. Jag ser gärna att nya klienter ger mig och sig själv 3 tillfällen. Efter 2–3 behandlingar vet man om något har ändrats eller inte.

uppleva_själv

Är du redo att uppleva själv vad Kraniosakralterapin kan betyda för dig?

Boka en tid och upptäck själv!